Hallo ik ben Maya Pekel

Geboren in 1978 in Den Burg op Texel

Na afronding van mijn opleiding tot Verzorgende, ben ik 23 jaar geleden op Texel in het verpleeghuis gaan werken. Op 17-jarige leeftijd was ik het ‘broekkie’ van De Muy, de somatische afdeling van verpleeghuis Hollewal. Op de somatische afdeling verblijven mensen die door een lichamelijke afwijking of ziekte intensieve zorg nodig hebben.

Na een aantal jaren heb ik de kans gekregen om een opleiding tot verzorgende IG te volgen, waarna ik een functie als EVVer (eerst-verantwoordelijke-verzorgende) mocht vervullen.

Deze functie vond ik erg leuk en leerzaam. De bijbehorende extra taken hebben mijn werk meer diepgang gegeven.
Door het werken in teamverband leer je snel. Samenwerken is van groot belang in de gezondheidszorg.


Op de afdeling waar ik werkte, waren de zorgvragers erg verschillend, vooral

ook omdat een verpleeghuis op een eiland toch net even anders is dan aan de overkant.
Op deze afdeling hadden we te maken met uiteenlopende zorg: revalidatie-, gehandicapten-, psychogeriatrische -, palliatieve - en terminale zorg. Deze variatie in het werk heeft er voor gezorgd dat ik in 23 jaar veel ervaring heb kunnen opdoen.


In 2006 heb ik deze EVV-functie verruild voor het moederschap en ben ik bewust minder gaan werken, waardoor ik vooral meer tijd kreeg om moeder te zijn voor mijn drie kinderen.
Begin 2018 heb ik uiteindelijk de stap durven zetten om met mede ZZP-er Anne Zegers wat moois op te bouwen : mensen de zorg geven die ze toekomt.

 


Ik ben Anne Zegers

geboren in 1989 in Oosterend op Texel

Na het afronden van mijn opleiding tot verpleegkundige niveau 4 in 2010, ben ik gaan werken op De Krukel, de psycho-geriatrische (gesloten) afdeling in verpleeghuis Hollewal op Texel. Na drie jaar kreeg ik de kans om mij verder te ontwikkelen. In 2015 heb ik mijn HBO-opleiding Verpleegkunde niveau 5 behaald met de specialisatie Gerontologie en Geriatrie. Ik heb mijn werkervaring onder andere opgedaan in ziekenhuizen. Op neurologie, interne geneeskunde, cardiologie en de acute opname afdeling. Verder heb ik op verschillende afdelingen gewerkt in de ouderenzorg: op psycho-geriatrie, in de somatische zorg en in de geriatrische revalidatiezorg.

Na het behalen van mijn HBO-V diploma ben ik gaan werken als kwaliteitsverpleegkundige.
Als kwaliteitsverpleegkundige was ik bezig met het coachen, begeleiden en adviseren van individuele medewerkers en teams. Daarnaast was ik bezig met het schrijven en het invoeren van verbetervoorstellen. Door het uitoefenen van deze functie stond ik minder aan het bed. Dat vond ik jammer. Ik miste het contact met de mensen.

In het begin van 2018 raakte ik met Maya Pekel in gesprek. We bespraken wat er ons inziens anders zou moeten in de zorg en wat voor mogelijkheden we zagen om het daadwerkelijk anders te doen. Wensen, dromen. Durfden we het aan om voor onszelf te beginnen? Dat is inmiddels geen vraag meer. We gaan ervoor!  

 

Contact

Lekker Tuus

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


www.lekkertuus.nl