Hoe is 'Lekker Tuus' ontstaan?

Het begin

Maya Pekel en Anne Zegers haalden door alle veranderingen binnen de zorg en de bijbehorende organisatiestructuur, steeds minder voldoening uit hun werk. Zij wilden terug naar zorg zoals die is bedoeld: zorg waarin niet de zorgverlener, maar de zorgvrager centraal staat!

Zij wilden mantelzorgers ontlasten, als klein bedrijfje niet gebukt gaan onder overbodige administratieve rompslomp -  gewoon werken met een ‘skriffie’, waarin ook mantelzorgers kunnen schrijven – en werken zonder managementlagen. Daarnaast wilden zij geen zorg verlenen met een voortdurende blik op de klok. Dat moest toch kunnen? Als klein bedrijfje zouden ze stukken minder log zijn dan grote organisaties. En er zou keuzevrijheid zijn voor de Texelaars, net zoals aan de ‘overkant’. Op het eiland was er tenslotte maar een grote zorgorganisatie actief.

En daarom....

Werd er stevig nagedacht. ‘Ik zag het helemaal voor me,’ vertelt Maya, ‘maar durfde het in m’n eentje niet aan. Ik benaderde m’n collega Anne Zegers en legde haar uit wat ik wilde. Zij omarmde de plannen onmiddellijk.’

Er werd ruim een jaar gewikt en gewogen over het concept van Lekker Tuus.  Hoe kon er daadwerkelijk verschil worden gemaakt met bestaande organisaties? Hoe kon de zorg ‘op sien Tessels’ vorm krijgen?

Durfden ze het aan om hun vaste baan na zoveel jaar op te zeggen en als ZZP-er hun idealen te gaan nastreven? Nou, dat durfden ze, want het ontbreekt het duo niet aan lef!

Nu

Op 1 juni 2018 gingen ze officieel van start. Het tweetal verleent nu zorg op een manier waar ze volledig achter staan, zowel voor de Texelaar als de vakantiegast.

Het uitgangspunt van Lekker Tuus is:
Persoonlijke aandacht en cliëntgerichtheid.

Wat maakt Lekker Tuus anders? Maya en Anne kijken verder dan regels en protocollen. Er wordt met aandacht gekeken naar de persoon achter de zorgindicatie en onderzocht of eventuele samenwerking met andere hulpverlenende instanties de cliënt ten goede komt. Maya en Anne staan, samen met hun gestaag groeiende team, garant voor zorg die het leven van de cliënten net wat fijner maakt. Lekker Tuus maakt het verschil!

 

In het nieuws

Interview Texel Plaza

Woensdag 30 Mei 2018

Interview over de start van Lekker Tuus.


Contact

Lekker Tuus

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


www.lekkertuus.nl